Terwijl we de laatste week voor de feestdagen zijn ingegaan, blijven de aandelenmarkten volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas helemaal in ban van de Federal Reserve. Het "to taper or not to taper that is the question", het lijkt wel een Shakespeariaans drama, is vervangen door "when to taper that is the question".

Want het wordt meer en meer duidelijk dat gegeven de recent sterke cijfers uit de US en het feit dat er bijna onverhoopt een (gedeeltelijk) akkoord over het budget is, dat het een kwestie van tijd is voordat de geld kraan een beetje wordt dichtgedraaid. En een beetje is het juiste woord.

Terwijl we de laatste week voor de feestdagen zijn ingegaan, blijven de aandelenmarkten volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas helemaal in ban van de Federal Reserve. Het "to taper or not to taper that is the question", het lijkt wel een Shakespeariaans drama, is vervangen door "when to taper that is the question". Want het wordt meer en meer duidelijk dat gegeven de recent sterke cijfers uit de US en het feit dat er bijna onverhoopt een (gedeeltelijk) akkoord over het budget is, dat het een kwestie van tijd is voordat de geld kraan een beetje wordt dichtgedraaid. En een beetje is het juiste woord.