De Amerikaanse obligatiemarkten kenden volgens professor Stefan Duchateau een tijdje geleden een kortstondige schrikreactie, maar de lange termijnrente daalde geleidelijk terug naar realistische niveaus die rekening houden met de actuele monetaire situatie maar tegelijk waakzaam blijven voor een herstel van hun peil (in reële termen) naar een evenwichtsniveau dat zich situeert op het niveau van de verwachte (reële) economische groei.

Al bij al geen vreesaanjagend scenario dat aangeeft dat de LT-rente in de VS naar het einde van het jaar ( na de verkiezingen ) geleidelijk met zo'n 50 basispunten moet toenemen.

Een dergelijke prognose mag zeker niet worden doorgetrokken naar Europa. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Amerikaanse obligatiemarkten kenden volgens professor Stefan Duchateau een tijdje geleden een kortstondige schrikreactie, maar de lange termijnrente daalde geleidelijk terug naar realistische niveaus die rekening houden met de actuele monetaire situatie maar tegelijk waakzaam blijven voor een herstel van hun peil (in reële termen) naar een evenwichtsniveau dat zich situeert op het niveau van de verwachte (reële) economische groei. Al bij al geen vreesaanjagend scenario dat aangeeft dat de LT-rente in de VS naar het einde van het jaar ( na de verkiezingen ) geleidelijk met zo'n 50 basispunten moet toenemen. Een dergelijke prognose mag zeker niet worden doorgetrokken naar Europa. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.