Amerikaanse beurzen beperken verliezen

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening echter niet noemenswaardig zijn gewijzigd. Van het doortrekken van de rode draad naar nog lagere koersniveaus is voorlopig alleszins zeker geen sprake. In de VS moet vooral de obligatiemarkt in de gaten worden gehouden, want daar zijn de koersen vandaag opnieuw gestegen.

De obligatiemarkten werken hun eigen aantrekkelijkheid volgens professor Stefan Duchateau tegen door enerzijds een potentieel voor rentestijging (en dus ook koersverliezen) te hebben (waardoor iedere professioneel een afwachtende houding gaat aannemen) en anderzijds deze rentestijging slechts zeer langzaam te realiseren.

Professionele beheerders moeten dan intussen op zoek naar aandelen die hen alsnog in staat moeten stellen om hun rendementsdoelstellingen te halen.

Zo ontstaan beurshausses, die echter alleen maar blijven zolang het niveau van redelijke waarderingen niet is overschreden. Aan dit laatste criterium is momenteel nog voldaan maar we turen voor u angstvallig de horizon af naar ijsbergen, onweerswolken en piratenschepen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content