De obligatiemarkten werken hun eigen aantrekkelijkheid volgens professor Stefan Duchateau tegen door enerzijds een potentieel voor rentestijging (en dus ook koersverliezen) te hebben (waardoor iedere professioneel een afwachtende houding gaat aannemen) en anderzijds deze rentestijging slechts zeer langzaam te realiseren.

Professionele beheerders moeten dan intussen op zoek naar aandelen die hen alsnog in staat moeten stellen om hun rendementsdoelstellingen te halen.

Zo ontstaan beurshausses, die echter alleen maar blijven zolang het niveau van redelijke waarderingen niet is overschreden. Aan dit laatste criterium is momenteel nog voldaan maar we turen voor u angstvallig de horizon af naar ijsbergen, onweerswolken en piratenschepen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De obligatiemarkten werken hun eigen aantrekkelijkheid volgens professor Stefan Duchateau tegen door enerzijds een potentieel voor rentestijging (en dus ook koersverliezen) te hebben (waardoor iedere professioneel een afwachtende houding gaat aannemen) en anderzijds deze rentestijging slechts zeer langzaam te realiseren. Professionele beheerders moeten dan intussen op zoek naar aandelen die hen alsnog in staat moeten stellen om hun rendementsdoelstellingen te halen. Zo ontstaan beurshausses, die echter alleen maar blijven zolang het niveau van redelijke waarderingen niet is overschreden. Aan dit laatste criterium is momenteel nog voldaan maar we turen voor u angstvallig de horizon af naar ijsbergen, onweerswolken en piratenschepen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.