De fabrieksbestellingen daalden in augustus namelijk onverwacht, waarbij zelfs sprake was van de grootste daling in vijf maanden. Er was sprake van een daling van de orders met 0,80%.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging van de orders met 0,70%. De daling was echter hoofzakelijk te wijten aan een terugval in de bestellingen van vliegtuigen voor de burgerluchtvaart.

Vanwege de tegenvallende cijfers houden de beleggers er rekening mee dat de FED een verhoging van de rente verder naar de toekomst gaat verschuiven. Dat verklaart waarom de verliezen beperkt blijven.

De fabrieksbestellingen daalden in augustus namelijk onverwacht, waarbij zelfs sprake was van de grootste daling in vijf maanden. Er was sprake van een daling van de orders met 0,80%. De consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging van de orders met 0,70%. De daling was echter hoofzakelijk te wijten aan een terugval in de bestellingen van vliegtuigen voor de burgerluchtvaart. Vanwege de tegenvallende cijfers houden de beleggers er rekening mee dat de FED een verhoging van de rente verder naar de toekomst gaat verschuiven. Dat verklaart waarom de verliezen beperkt blijven.