Zowel de "flight to quality" premie (waarmee het verschil wordt gemeten tussen de Europese rente en de Duitse rente ) als de bancaire indicatoren wijzen volgens professor Stefan Duchateau op een stabilisatie op de financiële markten. De oude demonen die de Eurozone zowel economisch als financieel in de kern van haar bestaan bedreigden, lijken nu bedwongen, zelfs verslagen.

In dergelijke omstandigheden is de kans echter groot dat er nieuwe aanvalsplannen worden gekweekt. De zwakke plekken van de eurozone komen zo snel terug in het vizier: de budgettekorten in de zuidelijke rand en balansen van de banken in de sterker(gewaande) groep van eurolanden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Zowel de "flight to quality" premie (waarmee het verschil wordt gemeten tussen de Europese rente en de Duitse rente ) als de bancaire indicatoren wijzen volgens professor Stefan Duchateau op een stabilisatie op de financiële markten. De oude demonen die de Eurozone zowel economisch als financieel in de kern van haar bestaan bedreigden, lijken nu bedwongen, zelfs verslagen. In dergelijke omstandigheden is de kans echter groot dat er nieuwe aanvalsplannen worden gekweekt. De zwakke plekken van de eurozone komen zo snel terug in het vizier: de budgettekorten in de zuidelijke rand en balansen van de banken in de sterker(gewaande) groep van eurolanden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.