Amerikaanse beurzen aarzelen alvorens richting te kiezen

Op de Amerikaanse beurzen valt vandaag weinig te beleven, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van vorige vrijdag. Gisteren werd op de beurs van Wall Street vanwege President’s Day niet gehandeld, zodat de beleggers vooral naar Europa kijken en dan meer bepaald naar de obligatiemarkten.

Zowel de “flight to quality” premie (waarmee het verschil wordt gemeten tussen de Europese rente en de Duitse rente ) als de bancaire indicatoren wijzen volgens professor Stefan Duchateau op een stabilisatie op de financiële markten. De oude demonen die de Eurozone zowel economisch als financieel in de kern van haar bestaan bedreigden, lijken nu bedwongen, zelfs verslagen.

In dergelijke omstandigheden is de kans echter groot dat er nieuwe aanvalsplannen worden gekweekt. De zwakke plekken van de eurozone komen zo snel terug in het vizier: de budgettekorten in de zuidelijke rand en balansen van de banken in de sterker(gewaande) groep van eurolanden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content