Die aanwezigheid is overigens van tijdelijke waard, want voor de lange termijn is Faber onveranderd pessimistisch. De Amerikaanse beurskoersen kunnen exploderen en vervolgens imploderen, mogelijk bevinden we ons nu in de laatste fase van de stijging.

De Standard & Poor's 500 kan naar 1750 of zelfs 2000 punten in de komende twee maanden, om vervolgens als een pudding in elkaar te zakken. Het is met name de Amerikaanse centrale bank die met haar ruime monetaire politiek Wall Street naar een kookpunt heeft gevoerd.

Die aanwezigheid is overigens van tijdelijke waard, want voor de lange termijn is Faber onveranderd pessimistisch. De Amerikaanse beurskoersen kunnen exploderen en vervolgens imploderen, mogelijk bevinden we ons nu in de laatste fase van de stijging. De Standard & Poor's 500 kan naar 1750 of zelfs 2000 punten in de komende twee maanden, om vervolgens als een pudding in elkaar te zakken. Het is met name de Amerikaanse centrale bank die met haar ruime monetaire politiek Wall Street naar een kookpunt heeft gevoerd.