Dominic Rossi, Global Chief Investment Officer voor aandelen bij Fidelity Worldwide Investment beantwoordt deze vraag met een volmondig ja.

In het rapport 'The strength of US resurgence will surprise investors' stelt Rossi dat de terugkeer naar de 'cult of equity' de Amerikaanse markt meerdere jaren zal steunen.

Enkele hoofdpunten uit het rapport:

- Aandelenmarkten hebben een solide eerste kwartaal gehad, na het sterke jaar 2013. Ze bleken over een indrukwekkende veerkracht te beschikken en lieten zich niet beïnvloeden door ontwikkelingen in Oekraïne of de mindere (als gevolg van het slechte weer) Amerikaanse groei.

- De volatiliteit van aandelenmarkten is verankerd op een laag niveau en kan laag blijven voor een langere periode. Dit komt omdat er vertrouwen bestaat in de structureel positieve verwachtingen voor de Amerikaans economie

- De snelheid waarmee het Amerikaanse begrotingstekort verbetert is opmerkelijk en het is niet ondenkbaar dat Obama zijn ambtstermijn zal eindigen met een overschot. Hierdoor kan binnenlands spaargeld naar de aandelenmarkt stromen en door deze verbeterde liquiditeit kan de 'cult of equity' terugkeren.

- De winstmarges van Amerikaanse bedrijven staan dan wel op recordhoogtes, maar kunnen nog verder omhoog door factoren als de globalisering van de arbeidskrachten, de mindere organisatiegraad van werknemers en technologische veranderingen.

- De gunstige vooruitzichten voor bedrijfswinsten, gecombineerd met een gezonde liquiditeit, zouden de Amerikaanse aandelenmarkten meerdere jaren moeten opstuwen. We zijn nu midden in een opgaande markt die de S&P 500 kan laten stijgen tot 2000-23000 punten vanaf het huidige niveau van 1.800.

Dominic Rossi, Global Chief Investment Officer voor aandelen bij Fidelity Worldwide Investment beantwoordt deze vraag met een volmondig ja. In het rapport 'The strength of US resurgence will surprise investors' stelt Rossi dat de terugkeer naar de 'cult of equity' de Amerikaanse markt meerdere jaren zal steunen. Enkele hoofdpunten uit het rapport: - Aandelenmarkten hebben een solide eerste kwartaal gehad, na het sterke jaar 2013. Ze bleken over een indrukwekkende veerkracht te beschikken en lieten zich niet beïnvloeden door ontwikkelingen in Oekraïne of de mindere (als gevolg van het slechte weer) Amerikaanse groei. - De volatiliteit van aandelenmarkten is verankerd op een laag niveau en kan laag blijven voor een langere periode. Dit komt omdat er vertrouwen bestaat in de structureel positieve verwachtingen voor de Amerikaans economie - De snelheid waarmee het Amerikaanse begrotingstekort verbetert is opmerkelijk en het is niet ondenkbaar dat Obama zijn ambtstermijn zal eindigen met een overschot. Hierdoor kan binnenlands spaargeld naar de aandelenmarkt stromen en door deze verbeterde liquiditeit kan de 'cult of equity' terugkeren. - De winstmarges van Amerikaanse bedrijven staan dan wel op recordhoogtes, maar kunnen nog verder omhoog door factoren als de globalisering van de arbeidskrachten, de mindere organisatiegraad van werknemers en technologische veranderingen. - De gunstige vooruitzichten voor bedrijfswinsten, gecombineerd met een gezonde liquiditeit, zouden de Amerikaanse aandelenmarkten meerdere jaren moeten opstuwen. We zijn nu midden in een opgaande markt die de S&P 500 kan laten stijgen tot 2000-23000 punten vanaf het huidige niveau van 1.800.