Volgens Wen is dat te wijten aan een combinatie van factoren, meer bepaald aan het wegvallen van de spanningen in een aantal delen van de wereld en aan de guidance die de Amerikaanse centrale bank heeft gegeven met betrekking tot een stijging van de rentevoeten.

Wanneer de FED de rente verhoogt, zou dit uiteraard negatief zijn voor het goud. Amerikaanse fondsen verkopen dan ook opnieuw goud, zoals blijkt uit de evolutie van de hoeveelheden goud die bijvoorbeeld de SPDR Gold Trust aanhouden. Die posities zijn vorige week met 3,89 ton gedaald en dat was de grootste daling sinds 19 februari.

Volgens Wen is dat te wijten aan een combinatie van factoren, meer bepaald aan het wegvallen van de spanningen in een aantal delen van de wereld en aan de guidance die de Amerikaanse centrale bank heeft gegeven met betrekking tot een stijging van de rentevoeten. Wanneer de FED de rente verhoogt, zou dit uiteraard negatief zijn voor het goud. Amerikaanse fondsen verkopen dan ook opnieuw goud, zoals blijkt uit de evolutie van de hoeveelheden goud die bijvoorbeeld de SPDR Gold Trust aanhouden. Die posities zijn vorige week met 3,89 ton gedaald en dat was de grootste daling sinds 19 februari.