Die goedkope arbeid zal de VS-economie nog lang blijven achtervolgen, concurrentieel wordt het land steeds verder uitgehold. Dat heeft volgens Gross verstrekkende gevolgen.

Amerikaanse beleggingsfondsen moeten meer in het buitenland gaan investeren, zo stelt de fondsbeheerder, want de Amerikaanse dollar zal in de toekomst in waarde blijven dalen.

De Amerikaanse pensioenfondsen hebben een probleem, want hun verplichtingen zijn in dollars. Toch adviseert hij hun om over te switchen naar overzeese munten, die later opnieuw in dollars omgezet kunnen worden.

Die goedkope arbeid zal de VS-economie nog lang blijven achtervolgen, concurrentieel wordt het land steeds verder uitgehold. Dat heeft volgens Gross verstrekkende gevolgen. Amerikaanse beleggingsfondsen moeten meer in het buitenland gaan investeren, zo stelt de fondsbeheerder, want de Amerikaanse dollar zal in de toekomst in waarde blijven dalen. De Amerikaanse pensioenfondsen hebben een probleem, want hun verplichtingen zijn in dollars. Toch adviseert hij hun om over te switchen naar overzeese munten, die later opnieuw in dollars omgezet kunnen worden.