Anderzijds kopen de Amerikaanse beleggingsfondsen opnieuw meer goud. De inflow bij die fondsen was de grootste voor de afgelopen twee jaar. Blijkbaar hebben heel wat beleggers geprobeerd om op de trein van de aantrekkende goudprijs te springen, zonder te vrezen dat de stijging van de goudprijs wel eens geen lang leven beschoren zou kunnen zijn.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge groeit op de goudmarkt het besef dat de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank hoe dan ook tot ongevallen moet leiden. Sommige beleggers zouden daarom goud als beveiliging kopen. Die trend moet in de komende dagen en weken alleszins nog bevestigd worden.

Anderzijds kopen de Amerikaanse beleggingsfondsen opnieuw meer goud. De inflow bij die fondsen was de grootste voor de afgelopen twee jaar. Blijkbaar hebben heel wat beleggers geprobeerd om op de trein van de aantrekkende goudprijs te springen, zonder te vrezen dat de stijging van de goudprijs wel eens geen lang leven beschoren zou kunnen zijn. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge groeit op de goudmarkt het besef dat de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank hoe dan ook tot ongevallen moet leiden. Sommige beleggers zouden daarom goud als beveiliging kopen. Die trend moet in de komende dagen en weken alleszins nog bevestigd worden.