De wekelijks gepubliceerde ETF numbers tonen aan dat er weer meer geld van grote institutionele beleggers naar fondsen vloeit die in goud beleggen. Juli was de maand met de grootste inflow van beleggergeld in die fondsen sinds december 2012, aldus de ETF numbers.

Vorige maand kochten die fondsen 7,40 ton goud bij, nadat hun positie in goud ergens in juni een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar bereikte op 1491 ton. Herstel van de aankopen van goud door de ETF's is een conditio sine qua non om de goudprijs

weer naar hogere regionen te loodsen.

De wekelijks gepubliceerde ETF numbers tonen aan dat er weer meer geld van grote institutionele beleggers naar fondsen vloeit die in goud beleggen. Juli was de maand met de grootste inflow van beleggergeld in die fondsen sinds december 2012, aldus de ETF numbers. Vorige maand kochten die fondsen 7,40 ton goud bij, nadat hun positie in goud ergens in juni een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar bereikte op 1491 ton. Herstel van de aankopen van goud door de ETF's is een conditio sine qua non om de goudprijs weer naar hogere regionen te loodsen.