Het is echter nog te vroeg om al te stellen dat er sprake is van een omslag op de trend op de markt. Het goud heeft wel vaker valse koopsignalen gegeven. Bovendien moet er nog altijd rekening gehouden worden met het feit dat de goudmarkt gemanipuleerd wordt.

In dat verband worden er nog steeds vraagtekens gesteld bij de Duitse voorraden die in het buitenland opgeslagen liggen en die blijkbaar gebruikt zijn als onderpand voor bepaalde transacties. De goudprijs kan op basis van vraag en aanbod nog hoger, maar voorzichtigheid blijft in dit verband geboden.

Het is echter nog te vroeg om al te stellen dat er sprake is van een omslag op de trend op de markt. Het goud heeft wel vaker valse koopsignalen gegeven. Bovendien moet er nog altijd rekening gehouden worden met het feit dat de goudmarkt gemanipuleerd wordt. In dat verband worden er nog steeds vraagtekens gesteld bij de Duitse voorraden die in het buitenland opgeslagen liggen en die blijkbaar gebruikt zijn als onderpand voor bepaalde transacties. De goudprijs kan op basis van vraag en aanbod nog hoger, maar voorzichtigheid blijft in dit verband geboden.