Barclays maakte al ergens in de loop van 2013 bekend dat die fondsen meer dan 650 ton goud hadden verkocht, of zowat een kwart van hun totale posities. Tegen de achtergrond van een dergelijke massale verkoopgolf is het verbazingwekkend dat de goudprijs nog niet verder weggezakt is.

Inderdaad, dat is te danken aan de Aziatische kopers die op grote schaal het aangeboden goud hebben overgenomen. Er vindt dus een grote migratie plaats, waarbij de goudvoorraden verhuizen van het westen naar het oosten. Het ziet er naar uit dat deze evolutie nog niet achter de rug is. Maar voorlopig zitten de verkopers in het winnende kamp, zoals gisteren opnieuw is gebleken.

Barclays maakte al ergens in de loop van 2013 bekend dat die fondsen meer dan 650 ton goud hadden verkocht, of zowat een kwart van hun totale posities. Tegen de achtergrond van een dergelijke massale verkoopgolf is het verbazingwekkend dat de goudprijs nog niet verder weggezakt is. Inderdaad, dat is te danken aan de Aziatische kopers die op grote schaal het aangeboden goud hebben overgenomen. Er vindt dus een grote migratie plaats, waarbij de goudvoorraden verhuizen van het westen naar het oosten. Het ziet er naar uit dat deze evolutie nog niet achter de rug is. Maar voorlopig zitten de verkopers in het winnende kamp, zoals gisteren opnieuw is gebleken.