Phillip Streible, senior commodities broker bij RJ O'Brien in Chicago, gaf als bijkomende reden voor de correctie bij het goud aan dat de spanningen rond de Oekraïne enigszins over het hoogtepunt heen zijn. Van een verdere escalatie van het conflict is in ieder geval geen sprake.

Vorige week vloeide er bijna 10 ton weg uit SPDR Gold Trust (GLD), het grootste Amerikaans beleggingsfonds in goud. Daarmee was er sprake van een trendbreuk, want in de eerste drie maanden van dit jaar was er opnieuw geld naar dit beleggingsfonds gevloeid.

Phillip Streible, senior commodities broker bij RJ O'Brien in Chicago, gaf als bijkomende reden voor de correctie bij het goud aan dat de spanningen rond de Oekraïne enigszins over het hoogtepunt heen zijn. Van een verdere escalatie van het conflict is in ieder geval geen sprake. Vorige week vloeide er bijna 10 ton weg uit SPDR Gold Trust (GLD), het grootste Amerikaans beleggingsfonds in goud. Daarmee was er sprake van een trendbreuk, want in de eerste drie maanden van dit jaar was er opnieuw geld naar dit beleggingsfonds gevloeid.