Inmiddels is echter gebleken dat de fondsbeheerders nog steeds aan de verkoopzijde opduiken, waardoor hun posities zijn geslonken tot het laagste niveau sinds oktober 2009. Daar staat tegenover dat de hedge funds hun speculatieve posities in het goud weer verhoogd hebben.

Hedge funds managers kijken echter vooral naar de korte termijn en aarzelen niet om hun posities weer af te bouwen wanneer de goudprijs niet verder stijgt. De ETF's beleggen anderzijds op de langere termijn en kunnen daarom als een betere barometer voor de situatie op de goudmarkt beschouwd worden.

Inmiddels is echter gebleken dat de fondsbeheerders nog steeds aan de verkoopzijde opduiken, waardoor hun posities zijn geslonken tot het laagste niveau sinds oktober 2009. Daar staat tegenover dat de hedge funds hun speculatieve posities in het goud weer verhoogd hebben. Hedge funds managers kijken echter vooral naar de korte termijn en aarzelen niet om hun posities weer af te bouwen wanneer de goudprijs niet verder stijgt. De ETF's beleggen anderzijds op de langere termijn en kunnen daarom als een betere barometer voor de situatie op de goudmarkt beschouwd worden.