Fundamenteel wordt de dollar lager gedreven door de enorme begrotingstekorten en het 'geld-drukken'-schema van de Amerikaanse centrale bank.

De Amerikaanse Vereniging van Particuliere Beleggers houdt wekelijks een rondvraag onder haar leden omtrent hun sentiment ten overstaan van aandelen. Door de correctie van enkele weken geleden zien we momenteel het hoogste pessimisme onder deze groep beleggers sinds de bodem van maart.

Ook andere sentimentsindicatoren geven aan dat de al bij al beperkte correctie meteen voor veel angst gezorgd heeft bij de aandelenbeleggers.

Deze observatie pleit voor een verderzetting van de opwaartse trend die sinds maart van kracht is.

De correctie van eind oktober heeft er eveneens toe geleid dat de bedrijfsleiders hun verkopen in eigen aandelen gevoelig hebben teruggeschroefd. Ook dit is een gunstig teken voor een verderzetting van de stijgende trend.

Alles samen genomen lijkt volgens BC Research de kans groot dat de seizoensmatig gunstig periode voor de aandelenmarkten (november-april) ook dit keer zijn reputatie kan waar maken.

Fundamenteel wordt de dollar lager gedreven door de enorme begrotingstekorten en het 'geld-drukken'-schema van de Amerikaanse centrale bank. De Amerikaanse Vereniging van Particuliere Beleggers houdt wekelijks een rondvraag onder haar leden omtrent hun sentiment ten overstaan van aandelen. Door de correctie van enkele weken geleden zien we momenteel het hoogste pessimisme onder deze groep beleggers sinds de bodem van maart. Ook andere sentimentsindicatoren geven aan dat de al bij al beperkte correctie meteen voor veel angst gezorgd heeft bij de aandelenbeleggers. Deze observatie pleit voor een verderzetting van de opwaartse trend die sinds maart van kracht is. De correctie van eind oktober heeft er eveneens toe geleid dat de bedrijfsleiders hun verkopen in eigen aandelen gevoelig hebben teruggeschroefd. Ook dit is een gunstig teken voor een verderzetting van de stijgende trend. Alles samen genomen lijkt volgens BC Research de kans groot dat de seizoensmatig gunstig periode voor de aandelenmarkten (november-april) ook dit keer zijn reputatie kan waar maken.