Vandaag start de FOMC-meeting, morgenavond weten de beleggers of de Amerikaanse centrale bank wijzigingen aan haar monetaire politiek gaat aanbrengen.

Voorlopige cijfers inkoopmanagers op komst

Donderdag komen de voorlopige cijfers van de inkoopmanagers in de VS, Europa en China over de maand juni. Er zijn geen marktverwachtingen, maar de beleggers volgens Theodoor Gilissen Bankiers vrezen een verdere afzwakking van de wereldeconomie.

In de VS daalde het indexcijfer van de inkoopmanagers in de industrie in mei iets sterker dan verwacht naar 53,5 en afgelopen vrijdag viel de Empire State (de stemming in de industrie rond New York) over juni tegen.

De stand van zaken in Europa is beduidend slechter. Daar daalde de inkoopmanagersindex over mei verder naar 45,1, al was de daling minder sterk dan verwacht.

Vandaag wordt in Duitsland de ZEW index gepubliceerd en verwacht wordt een sterke afzwakking van 10,8 naar 2,0. Ook in China is sprake van een afzwakking en de eerste renteverlaging heeft daar inmiddels al

plaatsgevonden.

Vandaag start de FOMC-meeting, morgenavond weten de beleggers of de Amerikaanse centrale bank wijzigingen aan haar monetaire politiek gaat aanbrengen.Voorlopige cijfers inkoopmanagers op komst Donderdag komen de voorlopige cijfers van de inkoopmanagers in de VS, Europa en China over de maand juni. Er zijn geen marktverwachtingen, maar de beleggers volgens Theodoor Gilissen Bankiers vrezen een verdere afzwakking van de wereldeconomie. In de VS daalde het indexcijfer van de inkoopmanagers in de industrie in mei iets sterker dan verwacht naar 53,5 en afgelopen vrijdag viel de Empire State (de stemming in de industrie rond New York) over juni tegen. De stand van zaken in Europa is beduidend slechter. Daar daalde de inkoopmanagersindex over mei verder naar 45,1, al was de daling minder sterk dan verwacht. Vandaag wordt in Duitsland de ZEW index gepubliceerd en verwacht wordt een sterke afzwakking van 10,8 naar 2,0. Ook in China is sprake van een afzwakking en de eerste renteverlaging heeft daar inmiddels al plaatsgevonden.