Het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans is in juni toegenomen tot $27 mrd, zo maakte het Commerce Department bekend. De import steeg voor het eerst in 11 maanden dankzij een stijging van de olieprijzen.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een toename van het tekort tot $28,5 mrd. Een sterker dan verwachte toename van de vraag naar Amerikaanse goederen en diensten vlakte het tekort wat af.

Over de eerste zes maanden van het jaar bedraagt het tekort op de handelsbalans $173 mrd, of een daling met 50% in vergelijking met vorig jaar. Wanneer de huidige trend zich verder zet wordt het deficiet het laagste sinds 1999.

Het deficiet op de Amerikaanse handelsbalans is in juni toegenomen tot $27 mrd, zo maakte het Commerce Department bekend. De import steeg voor het eerst in 11 maanden dankzij een stijging van de olieprijzen. De consensusverwachting bij de analisten lag op een toename van het tekort tot $28,5 mrd. Een sterker dan verwachte toename van de vraag naar Amerikaanse goederen en diensten vlakte het tekort wat af. Over de eerste zes maanden van het jaar bedraagt het tekort op de handelsbalans $173 mrd, of een daling met 50% in vergelijking met vorig jaar. Wanneer de huidige trend zich verder zet wordt het deficiet het laagste sinds 1999.