De meeste analisten verwachten dat in dit scenario geen verandering zal komen alvorens de afloop van de FED-meeting bekend is.

Op de Nasdaq heeft de koers van Facebook een nieuwe bodem neergezet op het niveau van 22,18 dollar. Daarmee is de koers aardig op weg een halvering vanaf de introductiekoers van 38 dollar.

De slechte prestatie van Facebook bleek vanmorgen ook op de kwartaalcijfers van UBS te hebben gewogen.

Grondstoffen: De daling op korte termijn verhult de trend op lange termijn

De olieprijzen hebben het moeten afleggen tegen de productieverhoging tot boven de quota's door de leden van de OPEC en een aanzienlijke neerwaartse herziening van de ramingen van de groei van de vraag door het Internationale Energieagentschap (alleen al in de afgelopen maand daalden ze met 25%).

Deze daling trok de hele sector mee omlaag, met name de mid-caps en de oliedienstverleners. Aan de andere kant zou deze daling van de energieprijzen ten goede moeten komen aan metaalproducenten, met name gouddelvers.

Carmignac maakte zich al zorgen over de stijging van hun productiekosten. De sector blijkt in juni inderdaad bovenmaats te hebben gepresteerd; enkele overnames bevestigen hoe aantrekkelijk de waarderingen zijn.

Gelet op de Chinese statistieken lijkt de metaalsector nog steeds fragiel. Dat is in elk geval de marktvisie op korte termijn, die Carmignac in potentie te pessimistisch voorkomt, aangezien de Chinese regering grote infrastructuurprojecten versneld wil uitvoeren.

Bovendien heeft Rio zijn optimistische visie op lange termijn herhaald: het bedrijf heeft een kostbaar project ter ontwikkeling van zijn ijzerertsproductie in het westen van Australië bevestigd.

De meeste analisten verwachten dat in dit scenario geen verandering zal komen alvorens de afloop van de FED-meeting bekend is. Op de Nasdaq heeft de koers van Facebook een nieuwe bodem neergezet op het niveau van 22,18 dollar. Daarmee is de koers aardig op weg een halvering vanaf de introductiekoers van 38 dollar. De slechte prestatie van Facebook bleek vanmorgen ook op de kwartaalcijfers van UBS te hebben gewogen. Grondstoffen: De daling op korte termijn verhult de trend op lange termijn De olieprijzen hebben het moeten afleggen tegen de productieverhoging tot boven de quota's door de leden van de OPEC en een aanzienlijke neerwaartse herziening van de ramingen van de groei van de vraag door het Internationale Energieagentschap (alleen al in de afgelopen maand daalden ze met 25%). Deze daling trok de hele sector mee omlaag, met name de mid-caps en de oliedienstverleners. Aan de andere kant zou deze daling van de energieprijzen ten goede moeten komen aan metaalproducenten, met name gouddelvers. Carmignac maakte zich al zorgen over de stijging van hun productiekosten. De sector blijkt in juni inderdaad bovenmaats te hebben gepresteerd; enkele overnames bevestigen hoe aantrekkelijk de waarderingen zijn. Gelet op de Chinese statistieken lijkt de metaalsector nog steeds fragiel. Dat is in elk geval de marktvisie op korte termijn, die Carmignac in potentie te pessimistisch voorkomt, aangezien de Chinese regering grote infrastructuurprojecten versneld wil uitvoeren. Bovendien heeft Rio zijn optimistische visie op lange termijn herhaald: het bedrijf heeft een kostbaar project ter ontwikkeling van zijn ijzerertsproductie in het westen van Australië bevestigd.