Deze week wordt een erg belangrijke week, met de FED-meeting als centraal ijkpunt. De kans is niet onbestaande dat de Amerikaanse centrale bank zal aankondigen dat ze met taperen begint. Concreet wil dit zeggen dat de steunmaatregelen geleidelijk aan zullen afgebouwd worden.

Dat zal inderdaad in stappen moeten gebeuren, kwestie van de financiële markten niet al te zeer te verontrusten. Bovendien bestaat de kans dat de centrale bank onmiddellijk op haar stappen zal terugkeren wanneer de economische omstandigheden zulks vereisen.

Deze week wordt een erg belangrijke week, met de FED-meeting als centraal ijkpunt. De kans is niet onbestaande dat de Amerikaanse centrale bank zal aankondigen dat ze met taperen begint. Concreet wil dit zeggen dat de steunmaatregelen geleidelijk aan zullen afgebouwd worden. Dat zal inderdaad in stappen moeten gebeuren, kwestie van de financiële markten niet al te zeer te verontrusten. Bovendien bestaat de kans dat de centrale bank onmiddellijk op haar stappen zal terugkeren wanneer de economische omstandigheden zulks vereisen.