Die crisis lijkt nu te zijn aangebroken nu na Stockton en Scantron met San Bernardino een derde stad failliet is gegaan. De vrees bestaat dat er nog lokale overheden hun schulden niet meer gaan kunnen terugbetalen.

Wall Street is vandaag opnieuw lager gesloten, met ditmaal beperkte voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,38% en fracties van een procent in het rood, terwijl de Nasdaq 0,49% moest prijsgeven.

Euro valt terug onder 1,225 euro

Op de valutamarkten ging de koers van de euro lager, waarbij de kaap van 1,225 dollar naar beneden werd doorbroken. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2238 dollar betaald, of fracties van een procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,498%, of een stabilisatie ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Olie duurder, opnieuw goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1564,10 dollar betaald, of een paar dollar minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd echter duurder, voor een vat ruwe olie werd weer iets meer dan 86 dollar betaald.

Die crisis lijkt nu te zijn aangebroken nu na Stockton en Scantron met San Bernardino een derde stad failliet is gegaan. De vrees bestaat dat er nog lokale overheden hun schulden niet meer gaan kunnen terugbetalen. Wall Street is vandaag opnieuw lager gesloten, met ditmaal beperkte voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,38% en fracties van een procent in het rood, terwijl de Nasdaq 0,49% moest prijsgeven. Euro valt terug onder 1,225 euro Op de valutamarkten ging de koers van de euro lager, waarbij de kaap van 1,225 dollar naar beneden werd doorbroken. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2238 dollar betaald, of fracties van een procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,498%, of een stabilisatie ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Olie duurder, opnieuw goedkoper Voor een troy ounce goud werd 1564,10 dollar betaald, of een paar dollar minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd echter duurder, voor een vat ruwe olie werd weer iets meer dan 86 dollar betaald.