Het zal nog een hele klus worden om een stabiele regering in Athene op de been te brengen.

De Amerikaanse beleggers vertrouwen het zaakje niet helemaal, de opening gebeurde dan ook afwachtend. Het pad dat Griekenland is ingeslagen leidt feitelijk naar nergens. Ofwel verlaat het land de eurozone, ofwel worden de schulden van het land gedeeltelijk kwijtgescholden.

Het probleem is echter dat iedereen beseft dat het probleem niet op één, twee, drie kan worden opgelost, het reikt veel verder dan alleen maar Griekenland zelf. Uiteindelijk zal er een aanvaardbare oplossing voor het Europees schuldenprobleem in haar geheel gevonden moeten worden.

Wat gaat de FED zeggen?

In de Verenigde Staten wordt nu uitgekeken naar wat de Amerikaanse centrale bank op haar zogenaamde Federal Open Market Committee gaat vertellen.

Sommige analisten sluiten niet uit dat de FED een verlening van Operatie Twist gaat aankondigen.

Dat programma is er op gericht om de rente verder te verlagen. Bovendien wordt uitgekeken of er een nieuwe hint komt wat quantative easing 3 betreft. De economie in de Verenigde Staten dreigt namelijk opnieuw te verzwakken.

Het zal nog een hele klus worden om een stabiele regering in Athene op de been te brengen. De Amerikaanse beleggers vertrouwen het zaakje niet helemaal, de opening gebeurde dan ook afwachtend. Het pad dat Griekenland is ingeslagen leidt feitelijk naar nergens. Ofwel verlaat het land de eurozone, ofwel worden de schulden van het land gedeeltelijk kwijtgescholden. Het probleem is echter dat iedereen beseft dat het probleem niet op één, twee, drie kan worden opgelost, het reikt veel verder dan alleen maar Griekenland zelf. Uiteindelijk zal er een aanvaardbare oplossing voor het Europees schuldenprobleem in haar geheel gevonden moeten worden. Wat gaat de FED zeggen? In de Verenigde Staten wordt nu uitgekeken naar wat de Amerikaanse centrale bank op haar zogenaamde Federal Open Market Committee gaat vertellen. Sommige analisten sluiten niet uit dat de FED een verlening van Operatie Twist gaat aankondigen. Dat programma is er op gericht om de rente verder te verlagen. Bovendien wordt uitgekeken of er een nieuwe hint komt wat quantative easing 3 betreft. De economie in de Verenigde Staten dreigt namelijk opnieuw te verzwakken.