Amerikaanse beleggers rekenen op sterke resultaten bij Facebook

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen vandaag stabiel tot iets lager openen. Volgens de huidige stand van de futures zou de S&P 500 fracties van een procent lager gaan openen. Het wordt vandaag een bijzonder drukke dag wat bedrijfsresultaten betreft.

Er wordt vooral uitgekeken naar de eerste rapportering van Facebook sinds het bedrijf een beursnotering kreeg. De druk op het bedrijf om te presteren is bijzonder groot, want de mislukte IPO heeft veel beleggers een kater bezorgd. Vooral de evolutie in het mobiel segment van de markt zal nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Granen blijven maar in prijs stijgen

Er komt volgens Royal Bank of Scotland maar geen einde aan de stijging van de granenprijzen nu de droogte in de granenproducerende regio’s van de Verenigde Staten blijft aanhouden.

Tarwe liet 6,4 procent bijschrijven maar bij maïs en soja bleven de prijsstijgingen beperkt tot respectievelijk 1,7 en 1,4 procent.

Zoals verwacht verlaagde het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) vorige week de opbrengstprognoses in het

maandelijkse WASDE- rapport.

De omvang van de neerwaartse bijstelling was wel verrassend. Tot voor het nieuwe rapport ging de instelling uit van een opbrengst van 166 bushels maïs per acre (1 acre = 0,4 hectare) in het oogstjaar 2012-2013.

Dit cijfer werd verlaagd naar 146 bushels/acre. Het WASDE rapport van volgende maand is op basis van veldproeven en zal dus een meer accuraat beeld geven.

Het USDA verwacht voor het lopende oogstjaar een maïsopbrengst in de Verenigde Staten van 329,5 miljoen ton, 12 procent minder dan de schatting van juni.

Als gevolg van de opgelopen prijzen werden ook de vraagprognoses neerwaarts bijgesteld. De geschatte globale vraag werd met 22,9 miljoen ton verlaagd, waarvan 19,2 miljoen ton op rekening komt van de Verenigde Staten. Door de lagere opbrengst werden ook de voorraden neerwaarts herzien.

Voor de VS gaat het om een bijstelling met 14 procent of 21,6 miljoen ton. De globale voorraadverwachting werd ten opzichte van juni met 37 procent of 30 miljoen ton verlaagd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content