Alle aandacht gaat vanzelfsprekend uit naar de FED-meeting van later deze week, waarbij de beleggers vooral uitkijken naar hints over de exit-strategie van de Amerikaanse centrale bank. Ze willen weten wanneer en hoe de FED haar QE-programma zal afbouwen.

FED-voorzitter Ben Bernanke zal uiterst omzichtig te werk moeten gaan om de financiële markten niet op de tenen te trappen. Waarschijnlijk zal hij proberen om de speculatie over een exit-strategie van de politiek van monetaire verruiming op korte termijn de kop in te duwen.

Alle aandacht gaat vanzelfsprekend uit naar de FED-meeting van later deze week, waarbij de beleggers vooral uitkijken naar hints over de exit-strategie van de Amerikaanse centrale bank. Ze willen weten wanneer en hoe de FED haar QE-programma zal afbouwen. FED-voorzitter Ben Bernanke zal uiterst omzichtig te werk moeten gaan om de financiële markten niet op de tenen te trappen. Waarschijnlijk zal hij proberen om de speculatie over een exit-strategie van de politiek van monetaire verruiming op korte termijn de kop in te duwen.