Volgens AGM Data werd in mei in totaal 13 miljard dollar aan aandelenfondsen onttrokken. De trend op langere termijn is eveneens negatief, want zowel in 2007, 2008 als 2009 werd per saldo geld aan aandelenfondsen onttrokken.

Het was de eerste keer dat per saldo geld wegvloeide uit aandelenfondsen sinds de periode 1979-1981. Vinny Catalano, president van Blue Marble Research, merkt op dat de doorsnee belegger nog steeds zijn vertrouwen in de beurs kwijt is.

Dat is volgens Catalano een spijtige zaak, die volledig aan de marktomstandigheden te wijten is. Hij beschouwt het gebrek aan vertrouwen bij individuele beleggers niet als een contra-indicator.

De beurs wordt momenteel hoofdzakelijk gedomineerd door de institutionele beleggers en het is dus het sentiment bij deze categorie die doorslaggevend is.

Catalano verwacht niet dat het vertrouwen zelf zal terugkeren en ziet de huidige bear markt nog drie tot vijf jaar duren.

Volgens AGM Data werd in mei in totaal 13 miljard dollar aan aandelenfondsen onttrokken. De trend op langere termijn is eveneens negatief, want zowel in 2007, 2008 als 2009 werd per saldo geld aan aandelenfondsen onttrokken. Het was de eerste keer dat per saldo geld wegvloeide uit aandelenfondsen sinds de periode 1979-1981. Vinny Catalano, president van Blue Marble Research, merkt op dat de doorsnee belegger nog steeds zijn vertrouwen in de beurs kwijt is. Dat is volgens Catalano een spijtige zaak, die volledig aan de marktomstandigheden te wijten is. Hij beschouwt het gebrek aan vertrouwen bij individuele beleggers niet als een contra-indicator. De beurs wordt momenteel hoofdzakelijk gedomineerd door de institutionele beleggers en het is dus het sentiment bij deze categorie die doorslaggevend is. Catalano verwacht niet dat het vertrouwen zelf zal terugkeren en ziet de huidige bear markt nog drie tot vijf jaar duren.