Daarnaast krijgen ook sectoren als grondstoffen en olie meer ademruimte, dit als gevolg van een herstel van de grondstofprijzen. Onder andere Newmont Mining en Marathon Oil stevenen op een hogere opening af.

GMAC, de financiële poot van General Motors, is er niet in geslaagd om voldoende kapitaal op te halen om het statuut van bank te verkrijgen. Daarmee zijn de overlevingskansen van deze GM-dochter op losse schroeven komen te staan.

GMAC kan nog een nieuwe poging wagen om geld op te halen, maar de vraag is of die slaagkansen zal hebben. Minder dan 25% van de uitstaande schulden is gedekt door het opgehaald kapitaal, terwijl op 75% was gemikt.

Daarnaast krijgen ook sectoren als grondstoffen en olie meer ademruimte, dit als gevolg van een herstel van de grondstofprijzen. Onder andere Newmont Mining en Marathon Oil stevenen op een hogere opening af. GMAC, de financiële poot van General Motors, is er niet in geslaagd om voldoende kapitaal op te halen om het statuut van bank te verkrijgen. Daarmee zijn de overlevingskansen van deze GM-dochter op losse schroeven komen te staan. GMAC kan nog een nieuwe poging wagen om geld op te halen, maar de vraag is of die slaagkansen zal hebben. Minder dan 25% van de uitstaande schulden is gedekt door het opgehaald kapitaal, terwijl op 75% was gemikt.