De Amerikaanse beleggers kijken nu uit naar de kwartaalcijfers van Apple die vanavond na het slot van de beurs worden bekendgemaakt.

De consensusverwachting ligt op een winst per aandeel van 10,35 dollar, tegenover 10,22 dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De ondertoon blijft dus voorzichtig, want op de achtergrond speelt de eurocrisis ook een rol.

Spaans en Italiaans staatspapier wordt massaal van de hand gedaan

De technische visie met betrekking tot de Duitse, Nederlandse en Amerikaanse staatsobligaties is ongewijzigd positief. Na de opwaartse uitbraak van een meerjarig stijgend trendkanaal en daaropvolgende reactie is een opwaartse versnellingsfase ingezet.

Een koersimplosie lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers in gang te zijn gezet in Spaans en Italiaans staatspapier. De recente dieptepunten van juni worden neerwaarts gepasseerd.

Opwaarts potentieel bij AEX

De AEX- index is er recentelijk in geslaagd om horizontale weerstand 316,67 op basis van een slotkoers te doorbreken. Met deze beweging wordt de korte termijn stijgende trend opnieuw bevestigd.

Volgend richtpunt wacht rond 326,00, hier komt de middellange termijn dalende trendlijn binnen rond 327,00 punten. Ondanks dat er tussentijdse correcties kunnen plaats vinden mag er volgens ABN Amro naar boven gekeken worden zolang er hogere toppen en bodems gevormd worden.

De AEX is op de weekgrafiek op weg naar de bovenkant van een groot consolidatiepatroon (triangle). De dalende weerstandslijn komt binnen rond 326,00 punten.

Weet de index deze weerstandslijn uit de weg te ruimen, dan is er volgens ABN Amro opwaarts potentieel richting horizontale weerstand 337,20. De weekgrafiek geeft een neutraal beeld met op de korte termijn een positieve bias. Onder 281,00 verzwakt het lange termijn beeld.

De Amerikaanse beleggers kijken nu uit naar de kwartaalcijfers van Apple die vanavond na het slot van de beurs worden bekendgemaakt. De consensusverwachting ligt op een winst per aandeel van 10,35 dollar, tegenover 10,22 dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De ondertoon blijft dus voorzichtig, want op de achtergrond speelt de eurocrisis ook een rol.Spaans en Italiaans staatspapier wordt massaal van de hand gedaan De technische visie met betrekking tot de Duitse, Nederlandse en Amerikaanse staatsobligaties is ongewijzigd positief. Na de opwaartse uitbraak van een meerjarig stijgend trendkanaal en daaropvolgende reactie is een opwaartse versnellingsfase ingezet. Een koersimplosie lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers in gang te zijn gezet in Spaans en Italiaans staatspapier. De recente dieptepunten van juni worden neerwaarts gepasseerd.Opwaarts potentieel bij AEX De AEX- index is er recentelijk in geslaagd om horizontale weerstand 316,67 op basis van een slotkoers te doorbreken. Met deze beweging wordt de korte termijn stijgende trend opnieuw bevestigd. Volgend richtpunt wacht rond 326,00, hier komt de middellange termijn dalende trendlijn binnen rond 327,00 punten. Ondanks dat er tussentijdse correcties kunnen plaats vinden mag er volgens ABN Amro naar boven gekeken worden zolang er hogere toppen en bodems gevormd worden. De AEX is op de weekgrafiek op weg naar de bovenkant van een groot consolidatiepatroon (triangle). De dalende weerstandslijn komt binnen rond 326,00 punten. Weet de index deze weerstandslijn uit de weg te ruimen, dan is er volgens ABN Amro opwaarts potentieel richting horizontale weerstand 337,20. De weekgrafiek geeft een neutraal beeld met op de korte termijn een positieve bias. Onder 281,00 verzwakt het lange termijn beeld.