Dat is het gevolg van de Comprehensive Capital and Analysis Review van de centrale bank. Oftewel een stresstest.

Sinds de kredietcrisis wil de centrale bank (FED) niet meer dat het financiële systeem op het spel wordt gezet door banken.

Er worden dan ook eisen gesteld aan het eigen vermogen. Pas als die op peil zijn mogen de banken een hoger dividend uitkeren en/of aandelen terugkopen.

BOFA

Met dit in gedachten is de index voor financiële waarden dit jaar al 16% gestegen en daarmee een van de drijvende krachten achter de huidige recordreeks voor de diverse indexen.

Bank of America steeg de afgelopen week met 4%. De reden voor de recente stijging was dat de bank van de centrale bank toestemming kreeg om voor $ 5 mld aan aandelen in te kopen.

Ook Wells Fargo was gevraagd. De grootste beursgenoteerde bank mag nu 32% van haar winst in dividend uitkeren en ook zij mag meer aandelen inkopen. De aandelen van deze bank zijn dit jaar met 12% gestegen.

Niet voor iedereen is de FED volgens Steentjes even aardig. JPMorgan en Goldman Sachs moeten hun kapitaal verhogen. Ze mogen hun dividend verhogen als ze maar duidelijke vorderingen maken die in het derde kwartaal moeten blijken.

Er was dan ook een kleine negatieve koersreactie bij deze aandelen. Maar beleggers hierin behoeven niet al te veel te klagen wan Goldman is dit jaar met 21% gestegen en JP Morgan met 13%.

Het lijkt er niet op dat deze sector weer snel in de problemen zal komen en daarmee behoort het ook tot de meest aantrekkelijke waarbij de voorkeur van Steentjes blijft liggen bij BofA.

Dat is het gevolg van de Comprehensive Capital and Analysis Review van de centrale bank. Oftewel een stresstest. Sinds de kredietcrisis wil de centrale bank (FED) niet meer dat het financiële systeem op het spel wordt gezet door banken. Er worden dan ook eisen gesteld aan het eigen vermogen. Pas als die op peil zijn mogen de banken een hoger dividend uitkeren en/of aandelen terugkopen. BOFA Met dit in gedachten is de index voor financiële waarden dit jaar al 16% gestegen en daarmee een van de drijvende krachten achter de huidige recordreeks voor de diverse indexen. Bank of America steeg de afgelopen week met 4%. De reden voor de recente stijging was dat de bank van de centrale bank toestemming kreeg om voor $ 5 mld aan aandelen in te kopen. Ook Wells Fargo was gevraagd. De grootste beursgenoteerde bank mag nu 32% van haar winst in dividend uitkeren en ook zij mag meer aandelen inkopen. De aandelen van deze bank zijn dit jaar met 12% gestegen. Niet voor iedereen is de FED volgens Steentjes even aardig. JPMorgan en Goldman Sachs moeten hun kapitaal verhogen. Ze mogen hun dividend verhogen als ze maar duidelijke vorderingen maken die in het derde kwartaal moeten blijken. Er was dan ook een kleine negatieve koersreactie bij deze aandelen. Maar beleggers hierin behoeven niet al te veel te klagen wan Goldman is dit jaar met 21% gestegen en JP Morgan met 13%. Het lijkt er niet op dat deze sector weer snel in de problemen zal komen en daarmee behoort het ook tot de meest aantrekkelijke waarbij de voorkeur van Steentjes blijft liggen bij BofA.