En om snel aan te geven hoe groot het was werd er gerefereerd aan Vermont. Qua inwonersaantal klopt het. Vermont heeft ongeveer 650.000 inwoners (Cyprus 900.000).

Maar grappiger is de overeenkomst dat in 2005 er een serieuze bijeenkomst was van in het regeringsgebouw van Montpelier (Vermont was voor de vorming van de VS in handen van de Fransen) om uit de Verenigde Staten te treden.

De eerste staat die dit overwoog sinds de Amerikaanse burgeroorlog. En uittreden is ook iets dat in Cyprus ook overwogen gezien de dictaten van Brussel.

En om snel aan te geven hoe groot het was werd er gerefereerd aan Vermont. Qua inwonersaantal klopt het. Vermont heeft ongeveer 650.000 inwoners (Cyprus 900.000). Maar grappiger is de overeenkomst dat in 2005 er een serieuze bijeenkomst was van in het regeringsgebouw van Montpelier (Vermont was voor de vorming van de VS in handen van de Fransen) om uit de Verenigde Staten te treden. De eerste staat die dit overwoog sinds de Amerikaanse burgeroorlog. En uittreden is ook iets dat in Cyprus ook overwogen gezien de dictaten van Brussel.