Bij de MIT Sloan School of Management is professor Simon Johnson echter allesbehalve te spreken over deze investering. Deze gebeurde namelijk met overheidsgeld.

Het is met andere woorden de Amerikaanse belastingbetaler die voor de investering moet opdraaien. Goldman Sachs heeft namelijk geld geleend van de FED en dat geld wordt gebruikt voor het kopen van een participatie in Facebook.

Volgens professor Johnson is Goldman Sachs geen alleenstaand geval, ook andere Amerikaanse banken laten zich vrolijk door de overheid financieren, dit in het kader van de "Too Big To Fail"-garanties.

Deze garanties laten de grootbanken toe om goedkoper geld te lenen dan hun kleinere collega's. In feite is er dus sprake van concurrentievervalsing en dat wordt door Johnson aangeklaagd.

Bij de MIT Sloan School of Management is professor Simon Johnson echter allesbehalve te spreken over deze investering. Deze gebeurde namelijk met overheidsgeld. Het is met andere woorden de Amerikaanse belastingbetaler die voor de investering moet opdraaien. Goldman Sachs heeft namelijk geld geleend van de FED en dat geld wordt gebruikt voor het kopen van een participatie in Facebook. Volgens professor Johnson is Goldman Sachs geen alleenstaand geval, ook andere Amerikaanse banken laten zich vrolijk door de overheid financieren, dit in het kader van de "Too Big To Fail"-garanties. Deze garanties laten de grootbanken toe om goedkoper geld te lenen dan hun kleinere collega's. In feite is er dus sprake van concurrentievervalsing en dat wordt door Johnson aangeklaagd.