Over de afgelopen vijf jaar waren er gemiddeld 62% van de bedrijven uit de S&P 500 die met prognoses kwamen die onder de consensus lagen. Volgens FactSet zijn tot dusver voor het tweede kwartaal 86 van de 106 bedrijven die met prognoses kwamen onder de verwachtingen gebleven.

John Butters, senior earnings analyst bij FactSet, maakt zich voorlopig weinig zorgen over deze evolutie. De bedrijven zijn een stuk voorzichtiger geworden met het afgeven van prognoses, de kans is zodoende groot dat de uiteindelijke resultaten toch duidelijk boven de prognoses zullen uitkomen.

Over de afgelopen vijf jaar waren er gemiddeld 62% van de bedrijven uit de S&P 500 die met prognoses kwamen die onder de consensus lagen. Volgens FactSet zijn tot dusver voor het tweede kwartaal 86 van de 106 bedrijven die met prognoses kwamen onder de verwachtingen gebleven. John Butters, senior earnings analyst bij FactSet, maakt zich voorlopig weinig zorgen over deze evolutie. De bedrijven zijn een stuk voorzichtiger geworden met het afgeven van prognoses, de kans is zodoende groot dat de uiteindelijke resultaten toch duidelijk boven de prognoses zullen uitkomen.