Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,07% in de plus, terwijl de S&P 500 en Nasdaq per saldo respectievelijk een winst van 0,25% en 0,55% konden vasthouden.

Met resultatenseizoen op komst hebben heel wat bedrijven een winstwaarschuwing gegeven, waarbij in veel gevallen een beschuldigende vinger richting Europa werd uitgestoken.

Euro opnieuw lager

Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw lager, waarbij een deel van de winst van gisteren werd prijsgegeven.

Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2568 dollar betaald, of ruim een half procent minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,58%, of een daling met meer dan 4%. De beleggers vluchtten dus opnieuw richting veilige staatsobligaties.

Olie en goud fors weer goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1598,50 dollar betaald, of een lichte daling ten opzichte van het vorige slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 83 dollar betaald of zowat 1,75% minder dan het slotniveau van vrijdag.

Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,07% in de plus, terwijl de S&P 500 en Nasdaq per saldo respectievelijk een winst van 0,25% en 0,55% konden vasthouden. Met resultatenseizoen op komst hebben heel wat bedrijven een winstwaarschuwing gegeven, waarbij in veel gevallen een beschuldigende vinger richting Europa werd uitgestoken. Euro opnieuw lager Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw lager, waarbij een deel van de winst van gisteren werd prijsgegeven. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2568 dollar betaald, of ruim een half procent minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,58%, of een daling met meer dan 4%. De beleggers vluchtten dus opnieuw richting veilige staatsobligaties.Olie en goud fors weer goedkoper Voor een troy ounce goud werd 1598,50 dollar betaald, of een lichte daling ten opzichte van het vorige slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 83 dollar betaald of zowat 1,75% minder dan het slotniveau van vrijdag.