Volgens het onderzoek dat elk kwartaal wordt uitgevoerd door de National Association for Business Economics lijkt de vraag in de bedrijfswereld te stabiliseren na fors te zijn gedaald tijdens de afgelopen vier kwartalen.

De Industry Demand Net Rising Index is in het tweede kwartaal gestegen tot negatief 5, tegenover negatief 14 in het eerste kwartaal en een recorddieptepunt van negatief 28 in het vierde kwartaal.

De index bevindt zich nu al vier kwartalen op rij onder het nulniveau en dat is de langste periode voor de afgelopen 27 jaar. 45% van de bedrijven is van mening dat de bodem qua verkopen al is bereikt, 41% gelooft dat de bodem tijdens de tweede helft van het jaar bereikt zal worden.

Toch nog 14% van de ondervraagde bedrijven verwacht niet dat de verkopen dit jaar nog gaan aantrekken. Anderzijds werft maar 6% van de bedrijven aan, terwijl 36% nog steeds banen schrapt. Alle sectoren blijken meer te ontslaan dan aan te werven.

Volgens het onderzoek dat elk kwartaal wordt uitgevoerd door de National Association for Business Economics lijkt de vraag in de bedrijfswereld te stabiliseren na fors te zijn gedaald tijdens de afgelopen vier kwartalen. De Industry Demand Net Rising Index is in het tweede kwartaal gestegen tot negatief 5, tegenover negatief 14 in het eerste kwartaal en een recorddieptepunt van negatief 28 in het vierde kwartaal. De index bevindt zich nu al vier kwartalen op rij onder het nulniveau en dat is de langste periode voor de afgelopen 27 jaar. 45% van de bedrijven is van mening dat de bodem qua verkopen al is bereikt, 41% gelooft dat de bodem tijdens de tweede helft van het jaar bereikt zal worden. Toch nog 14% van de ondervraagde bedrijven verwacht niet dat de verkopen dit jaar nog gaan aantrekken. Anderzijds werft maar 6% van de bedrijven aan, terwijl 36% nog steeds banen schrapt. Alle sectoren blijken meer te ontslaan dan aan te werven.