De verminderde interesse voor de inkoop van eigen aandelen kan niet worden losgekoppeld van de economische crisis. De bedrijven maken minder winst en kopen dus minder eigen aandelen in.

De bedrijven uit de Standard & Poor's 500 Index besteedden 24,20 miljard dollar tijdens het tweede kwartaal aan de inkoop van eigen aandelen, of een daling met 72% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het recordbedrag besteed aan de inkoop van eigen aandelen werd opgetekend tijdens het derde kwartaal van 2007, toen voor een bedrag van 172 miljard dollar aan eigen aandelen werd ingekocht.

Vanaf dat recordniveau is dus sprake van een daling met 89%. In het tweede kwartaal kochten nog 169 bedrijven eigen aandelen in, waar dat twaalf maanden voordien nog 288 bedrijven dit deden.

De verminderde interesse voor de inkoop van eigen aandelen kan niet worden losgekoppeld van de economische crisis. De bedrijven maken minder winst en kopen dus minder eigen aandelen in. De bedrijven uit de Standard & Poor's 500 Index besteedden 24,20 miljard dollar tijdens het tweede kwartaal aan de inkoop van eigen aandelen, of een daling met 72% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het recordbedrag besteed aan de inkoop van eigen aandelen werd opgetekend tijdens het derde kwartaal van 2007, toen voor een bedrag van 172 miljard dollar aan eigen aandelen werd ingekocht. Vanaf dat recordniveau is dus sprake van een daling met 89%. In het tweede kwartaal kochten nog 169 bedrijven eigen aandelen in, waar dat twaalf maanden voordien nog 288 bedrijven dit deden.