Dat zou met name het geval zijn vanwege het feit dat een overheidssubsidie voor geneesmiddelen voor gepensioneerden zijn voordelig belastingsstatuut verliest onder de nieuwe wetgeving.

Deere kondigde gisteren aan dat de hervorming van de gezondheidszorg het bedrijf dit jaar 150 miljoen dollar gaat kosten. Caterpillar berekende het prijskaartje van de hervorming op 100 miljoen dollar.

Verwacht mag worden dat nog andere industriële bedrijven gelijkaardige kosten gaan moeten melden. Daarbij wordt onder andere verwezen naar Boeing, MetLife en Navistar.

Dat zou met name het geval zijn vanwege het feit dat een overheidssubsidie voor geneesmiddelen voor gepensioneerden zijn voordelig belastingsstatuut verliest onder de nieuwe wetgeving. Deere kondigde gisteren aan dat de hervorming van de gezondheidszorg het bedrijf dit jaar 150 miljoen dollar gaat kosten. Caterpillar berekende het prijskaartje van de hervorming op 100 miljoen dollar. Verwacht mag worden dat nog andere industriële bedrijven gelijkaardige kosten gaan moeten melden. Daarbij wordt onder andere verwezen naar Boeing, MetLife en Navistar.