Nu het steeds duidelijker wordt dat de kans op een sterk en breed herstel in de vraag klein zal zijn, wordt het logisch dat bedrijven kijken hoe ze dit kapitaal kunnen aanwenden om zich binnen de sector te ontwikkelen.

Interessant is dat we waarschijnlijk minder grootschalige acquisities zullen zien dan tijdens de laatste cyclus, maar in plaats daarvan meer activiteiten die helpen de onderneming te stroomlijnen en helpen om een betere focus aan te brengen wat goed nieuws kan brengen voor aandeelhouders.

Dit maakt overnames van divisies in plaats van hele bedrijven in de meeste gevallen aantrekkelijker.

Toen Alstom in zijn geheel werd overgenomen was de koers van het gehele bedrijf lager dan de som van de afzonderlijke delen.

Maar nog belangrijker, de koers was lager dan de waarde van de afzonderlijke delen voor een potentiële koper die schaalvoordelen en efficiëntie wil uitbreiden en benutten binnen een specifieke sector.

Nu het steeds duidelijker wordt dat de kans op een sterk en breed herstel in de vraag klein zal zijn, wordt het logisch dat bedrijven kijken hoe ze dit kapitaal kunnen aanwenden om zich binnen de sector te ontwikkelen. Interessant is dat we waarschijnlijk minder grootschalige acquisities zullen zien dan tijdens de laatste cyclus, maar in plaats daarvan meer activiteiten die helpen de onderneming te stroomlijnen en helpen om een betere focus aan te brengen wat goed nieuws kan brengen voor aandeelhouders. Dit maakt overnames van divisies in plaats van hele bedrijven in de meeste gevallen aantrekkelijker. Toen Alstom in zijn geheel werd overgenomen was de koers van het gehele bedrijf lager dan de som van de afzonderlijke delen. Maar nog belangrijker, de koers was lager dan de waarde van de afzonderlijke delen voor een potentiële koper die schaalvoordelen en efficiëntie wil uitbreiden en benutten binnen een specifieke sector.