Amper een maand geleden was er nog uitgegaan van een krimp van het BBP met maar 3,80%. Het was van 1976 geleden dat de prognoses van de overheid op enkele weken tijd zo drastisch naar beneden moesten aangepast worden.

Hoe valt te verklaren dat de economische terugval zo'n drastische proporties heeft aangenomen? De bedrijven zijn hun voorraden beginnen af te bouwen, waar de overheid dacht dat ze die nog steeds aan het opbouwen waren.

Bovendien schroefden de consumenten sneller dan verwacht hun uitgavenpatroon terug. Op basis van de aangepaste economische verwachtingen zou de recessie in de VS de ergste worden sinds 1946, toen het BBP met 11% kromp.

President Barack Obama wil het echter niet zo ver laten komen. Woordvoerder van het Witte Huis Robert Gibbs verklaarde vrijdag dat de BBP-cijfers aantonen dat er snel moet gewerkt om de economische situatie te doen opklaren.

Amper een maand geleden was er nog uitgegaan van een krimp van het BBP met maar 3,80%. Het was van 1976 geleden dat de prognoses van de overheid op enkele weken tijd zo drastisch naar beneden moesten aangepast worden. Hoe valt te verklaren dat de economische terugval zo'n drastische proporties heeft aangenomen? De bedrijven zijn hun voorraden beginnen af te bouwen, waar de overheid dacht dat ze die nog steeds aan het opbouwen waren. Bovendien schroefden de consumenten sneller dan verwacht hun uitgavenpatroon terug. Op basis van de aangepaste economische verwachtingen zou de recessie in de VS de ergste worden sinds 1946, toen het BBP met 11% kromp. President Barack Obama wil het echter niet zo ver laten komen. Woordvoerder van het Witte Huis Robert Gibbs verklaarde vrijdag dat de BBP-cijfers aantonen dat er snel moet gewerkt om de economische situatie te doen opklaren.