De beleggers houden het poeder droog, dit in afwachting van wat er komen gaat. Juni kan een belangrijke maand worden voor de financiële markten.

Er is vandaag de conference call van G-7, maar later deze maand moeten de Grieken opnieuw naar de stembus om een parlement te kiezen.

Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke meetings, te beginnen met die van de Europese Centrale Bank morgen.

Amerikaanse bedrijven beginnen Europese crisis steeds sterker te voelen

De Amerikaanse bedrijven beginnen Europese crisis steeds sterker te voelen, meer bepaald in een vertraging van de omzetgroei.

Deze trend zal zich in de komende weken en maanden waarschijnlijk in een versneld tempo verder zetten, wat onvermijdelijk op de bedrijfsresultaten gaat wegen.

Zowel Cisco, Dell als NetApp hebben al te kennen gegeven dat de verkopen in Europa onverwacht zijn uitgevallen. Maar niet alleen de technologiebedrijven staan aan de klaagmuur, ook bedrijven uit de auto- en de industriële sector laten gelijkaardige geluiden horen.

Enkele maanden geleden waren de analisten nog van mening dat de Amerikaanse economie zich had losgekoppeld van de Europese, wat dus niet het geval blijkt te zijn.

Enkele weken geleden werd de koers van Cisco 11% lager geduwd in reactie op het bericht dat de markt in Europa zwakker was dan voordien was voorspeld. Het lijkt waarschijnlijk dat er onlangs een verbetering is opgetreden.

De beleggers houden het poeder droog, dit in afwachting van wat er komen gaat. Juni kan een belangrijke maand worden voor de financiële markten. Er is vandaag de conference call van G-7, maar later deze maand moeten de Grieken opnieuw naar de stembus om een parlement te kiezen. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke meetings, te beginnen met die van de Europese Centrale Bank morgen. Amerikaanse bedrijven beginnen Europese crisis steeds sterker te voelen De Amerikaanse bedrijven beginnen Europese crisis steeds sterker te voelen, meer bepaald in een vertraging van de omzetgroei. Deze trend zal zich in de komende weken en maanden waarschijnlijk in een versneld tempo verder zetten, wat onvermijdelijk op de bedrijfsresultaten gaat wegen. Zowel Cisco, Dell als NetApp hebben al te kennen gegeven dat de verkopen in Europa onverwacht zijn uitgevallen. Maar niet alleen de technologiebedrijven staan aan de klaagmuur, ook bedrijven uit de auto- en de industriële sector laten gelijkaardige geluiden horen. Enkele maanden geleden waren de analisten nog van mening dat de Amerikaanse economie zich had losgekoppeld van de Europese, wat dus niet het geval blijkt te zijn. Enkele weken geleden werd de koers van Cisco 11% lager geduwd in reactie op het bericht dat de markt in Europa zwakker was dan voordien was voorspeld. Het lijkt waarschijnlijk dat er onlangs een verbetering is opgetreden.