De bedrijven die de consensus klopten, maakten gemiddeld resultaten bekend die 10% boven de verwachtingen lagen. Toch lijkt het voorbarig om van de daken te schreeuwen dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is.

Het is en blijft een feit dat de bedrijfsresultaten betrekking hebben op het verleden, terwijl de beleggers hoofdzakelijk naar de toekomst kijken. De informatie die de bedrijfsresultaten verstrekt, is al ongeveer vier maanden oud.

Ze heeft betrekking op beslissingen en op trends die zelfs nog ouder zijn. Bovendien gaat volgend jaar de bedrijfsbelasting in de Verenigde Staten naar omhoog.

Daarom hebben bedrijven waar mogelijk al inkomsten van 2011 naar 2010 verschoven, kwestie van nog te kunnen profiteren van een gunstiger belastingregime.

Die hogere belastingen zijn ook geen goed nieuws voor nieuwe aanwervingen. Bedrijfsresultaten zijn nu eenmaal geen leading indicator, ze geven alleen een blik op het verleden.

De bedrijven die de consensus klopten, maakten gemiddeld resultaten bekend die 10% boven de verwachtingen lagen. Toch lijkt het voorbarig om van de daken te schreeuwen dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is. Het is en blijft een feit dat de bedrijfsresultaten betrekking hebben op het verleden, terwijl de beleggers hoofdzakelijk naar de toekomst kijken. De informatie die de bedrijfsresultaten verstrekt, is al ongeveer vier maanden oud. Ze heeft betrekking op beslissingen en op trends die zelfs nog ouder zijn. Bovendien gaat volgend jaar de bedrijfsbelasting in de Verenigde Staten naar omhoog. Daarom hebben bedrijven waar mogelijk al inkomsten van 2011 naar 2010 verschoven, kwestie van nog te kunnen profiteren van een gunstiger belastingregime. Die hogere belastingen zijn ook geen goed nieuws voor nieuwe aanwervingen. Bedrijfsresultaten zijn nu eenmaal geen leading indicator, ze geven alleen een blik op het verleden.