Maar dat is volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management vooral te danken aan hogere winstmarges dan aan omzetgroei. Ondanks de problemen met het koude winterweer ziet het er naar uit dat de resultaten over het eerste kwartaal met 5% zullen zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Juvyns verwacht dat in het resterende deel van het jaar een versnelling van de globale groei en een versnelde inkoop van de eigen aandelen de winstevolutie in positieve zin zullen beïnvloeden. Stijgende rentevoeten en hogere arbeidskosten kunnen echter de marges onder druk zetten.

Maar dat is volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management vooral te danken aan hogere winstmarges dan aan omzetgroei. Ondanks de problemen met het koude winterweer ziet het er naar uit dat de resultaten over het eerste kwartaal met 5% zullen zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Juvyns verwacht dat in het resterende deel van het jaar een versnelling van de globale groei en een versnelde inkoop van de eigen aandelen de winstevolutie in positieve zin zullen beïnvloeden. Stijgende rentevoeten en hogere arbeidskosten kunnen echter de marges onder druk zetten.