Ook volgende week wordt het nog bijzonder druk, waarna er opnieuw op de rem wordt getrapt. Een eerste indruk is dat de cijfers tot dusver wel meevallen, met die van mediagroep Gannett maandag als uitzondering die de regel bevestigt.

Vandaag wordt het opnieuw een bijzonder drukke dag met de cijfers van een aantal blue chips. We vermelden American Express en Abbott Laboratories, Qualcomm, Piper Jaffray,Halliburton, Lam Research, eBay, Marriott International en BlackRock. Daarnaast rapporteren er nog een aantal kleinere bedrijven. In China is het resultatenseizoen nog volop bezig, met vandaag opnieuw een hele reeks bedrijven op de agenda.

ASML bijt vanmorgen de spits af

In Europa wordt vandaag met ASML traditioneel de spits afgebeten wat de eerste 'echte' kwartaalcijfers betreft. Ook Heineken en Syngenta komen met cijfers. Later deze week komen nog een aantal zwaargewichten rapporteren, waaronder ook Nestlé (vrijdag).

Intel lager en Yahoo hoger in nabeurshandel

De tot dusver gepubliceerde bedrijfsresultaten vielen op Wall Street goed mee, ruim driekwart van de bedrijven die met cijfers kwamen overtroffen de verwachtingen van de analisten. Ook Intel en Yahoo maakten gisterenavond beter dan verwachte resultaten bekend.

In reactie op de cijfers ging de koers van Yahoo meteen 3% hoger. De resultaten van Intel kregen een lauwere ontvangst, de koers dook in de grijze handel 2% in het rood.

Ook volgende week wordt het nog bijzonder druk, waarna er opnieuw op de rem wordt getrapt. Een eerste indruk is dat de cijfers tot dusver wel meevallen, met die van mediagroep Gannett maandag als uitzondering die de regel bevestigt. Vandaag wordt het opnieuw een bijzonder drukke dag met de cijfers van een aantal blue chips. We vermelden American Express en Abbott Laboratories, Qualcomm, Piper Jaffray,Halliburton, Lam Research, eBay, Marriott International en BlackRock. Daarnaast rapporteren er nog een aantal kleinere bedrijven. In China is het resultatenseizoen nog volop bezig, met vandaag opnieuw een hele reeks bedrijven op de agenda.ASML bijt vanmorgen de spits af In Europa wordt vandaag met ASML traditioneel de spits afgebeten wat de eerste 'echte' kwartaalcijfers betreft. Ook Heineken en Syngenta komen met cijfers. Later deze week komen nog een aantal zwaargewichten rapporteren, waaronder ook Nestlé (vrijdag). Intel lager en Yahoo hoger in nabeurshandel De tot dusver gepubliceerde bedrijfsresultaten vielen op Wall Street goed mee, ruim driekwart van de bedrijven die met cijfers kwamen overtroffen de verwachtingen van de analisten. Ook Intel en Yahoo maakten gisterenavond beter dan verwachte resultaten bekend. In reactie op de cijfers ging de koers van Yahoo meteen 3% hoger. De resultaten van Intel kregen een lauwere ontvangst, de koers dook in de grijze handel 2% in het rood.