Op dit moment hebben nu ruim de helft van de bedrijven uit de S&P500 hun resultaten gepubliceerd. En het moet worden gesteld dat het allemaal niet echt heel verrassend is.

Winstverrassingen zijn tot nu toe 3,2%. En dat is veel lager dan het aantal verrassingen over de afgelopen vier jaar dat op een niveau van 7% ligt.

Men zou kunnen stellen dat analisten blijkbaar veel beter in staat zijn om de cijfers te voor-spellen. Maar dat is iets te veel eer voor deze beroepsgroep.

Bedrijven willen niet al te hoge verwachtingen creëren en houden zich zo op de vlakte. En als men wat goeds te melden heeft dan wacht men niet op de kwartaalcijfers.

Op dit moment hebben nu ruim de helft van de bedrijven uit de S&P500 hun resultaten gepubliceerd. En het moet worden gesteld dat het allemaal niet echt heel verrassend is. Winstverrassingen zijn tot nu toe 3,2%. En dat is veel lager dan het aantal verrassingen over de afgelopen vier jaar dat op een niveau van 7% ligt. Men zou kunnen stellen dat analisten blijkbaar veel beter in staat zijn om de cijfers te voor-spellen. Maar dat is iets te veel eer voor deze beroepsgroep. Bedrijven willen niet al te hoge verwachtingen creëren en houden zich zo op de vlakte. En als men wat goeds te melden heeft dan wacht men niet op de kwartaalcijfers.