Alcoa, dat morgenavond met kwartaalcijfers komt, krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel, de koers noteert licht hoger. Andere drukverhandelde aandelen moeten echter terrein prijsgeven. Dat geldt onder andere voor Citigroup, Bank of America en Dow Chemical.

Met de resultatenstroom op komst, worden er druk prognoses gemaakt met betrekking tot de kwaliteit van de cijfers. Vandaag werden de resultaten van een rondvraag gedaan door Factset gepubliceerd, die wezen in de richting van een daling van de kwartaalwinsten voor de bedrijven uit de S&P 500 met gemiddeld 0,10%.

Tweede en derde kwartaal kunnen echter beter worden

Het tweede en derde kwartaal kunnen echter beter worden, zo blijkt. Voor het tweede kwartaal wordt gerekend op een stijging van de bedrijfswinsten met 7% tegenover dezelfde periode van vorig jaar, voor het derde kwartaal wordt uitgegaan van een klim met 5%. Daarna zou zelfs een versnelling van de winstgroei kunnen optreden.

Voor het vierde kwartaal wordt een winststijging met 16% vooropgesteld, voor de eerste twee kwartaal van volgend jaar wordt uitgegaan van cijfers die op jaarbasis respectievelijk 15 en 13% hoger gaan uitkomen. Overigens is de verwachting dat 2012 opnieuw een recordjaar gaat worden. Uiteraard kan er onderweg nog vanalles mislopen.

Alcoa, dat morgenavond met kwartaalcijfers komt, krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel, de koers noteert licht hoger. Andere drukverhandelde aandelen moeten echter terrein prijsgeven. Dat geldt onder andere voor Citigroup, Bank of America en Dow Chemical. Met de resultatenstroom op komst, worden er druk prognoses gemaakt met betrekking tot de kwaliteit van de cijfers. Vandaag werden de resultaten van een rondvraag gedaan door Factset gepubliceerd, die wezen in de richting van een daling van de kwartaalwinsten voor de bedrijven uit de S&P 500 met gemiddeld 0,10%.Tweede en derde kwartaal kunnen echter beter worden Het tweede en derde kwartaal kunnen echter beter worden, zo blijkt. Voor het tweede kwartaal wordt gerekend op een stijging van de bedrijfswinsten met 7% tegenover dezelfde periode van vorig jaar, voor het derde kwartaal wordt uitgegaan van een klim met 5%. Daarna zou zelfs een versnelling van de winstgroei kunnen optreden. Voor het vierde kwartaal wordt een winststijging met 16% vooropgesteld, voor de eerste twee kwartaal van volgend jaar wordt uitgegaan van cijfers die op jaarbasis respectievelijk 15 en 13% hoger gaan uitkomen. Overigens is de verwachting dat 2012 opnieuw een recordjaar gaat worden. Uiteraard kan er onderweg nog vanalles mislopen.