Federal Express wordt algemeen beschouwd als een barometer voor de Amerikaanse en zelfs voor de wereldeconomie. Wanneer het economie niet goed gaat, zullen er minder pakjes worden verstuurd. In zekere zin kan FedEx op het vlak van bedrijfsresultaten als een voorloper worden beschouwd.

Op basis van de futures mag een stabiele tot een iets lagere opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures op de S&P 500 noteren fracties van een procent lager.

Sommige analisten vrezen dat de bedrijfsresultaten over het algemeen op Wall Street over het hoogtepunt heen zijn, want niet veel goeds beloofd voor de cijfers die we vanaf de tweede week van oktober mogen verwachten.

Amerikaanse en Duitse staatsobligaties lijken rijp voor een correctie

De Amerikaanse staatsobligaties zijn afgeketst tegen de bovenkant van een 30-jaar's stijgend trendkanaal.

Ingezoomd vanaf de bodem begin 2011 aan de onderkant van het meerjarige stijgende trendkanaal tekent zich een steile stijgende steunlijn af. Deze lijn wordt thans getest.

De opgaande trendlijn in de Duitse Bund future is volgens Theodoor Gilissen Bankiers vorige week neerwaarts afgebroken.

Verzwakkingen worden ook waargenomen in Nederlands langlopend staatspapier. De risico's voor de beleggingscategorie obligaties nemen toe.

Federal Express wordt algemeen beschouwd als een barometer voor de Amerikaanse en zelfs voor de wereldeconomie. Wanneer het economie niet goed gaat, zullen er minder pakjes worden verstuurd. In zekere zin kan FedEx op het vlak van bedrijfsresultaten als een voorloper worden beschouwd. Op basis van de futures mag een stabiele tot een iets lagere opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures op de S&P 500 noteren fracties van een procent lager. Sommige analisten vrezen dat de bedrijfsresultaten over het algemeen op Wall Street over het hoogtepunt heen zijn, want niet veel goeds beloofd voor de cijfers die we vanaf de tweede week van oktober mogen verwachten.Amerikaanse en Duitse staatsobligaties lijken rijp voor een correctie De Amerikaanse staatsobligaties zijn afgeketst tegen de bovenkant van een 30-jaar's stijgend trendkanaal. Ingezoomd vanaf de bodem begin 2011 aan de onderkant van het meerjarige stijgende trendkanaal tekent zich een steile stijgende steunlijn af. Deze lijn wordt thans getest. De opgaande trendlijn in de Duitse Bund future is volgens Theodoor Gilissen Bankiers vorige week neerwaarts afgebroken. Verzwakkingen worden ook waargenomen in Nederlands langlopend staatspapier. De risico's voor de beleggingscategorie obligaties nemen toe.