Peter Boockvar, Portfolio Manager en Equity Strategist bij Miller Tabak, vreest dat het voorbije kwartaal het eerste kwartaal sinds lang zou kunnen zijn dat de Amerikaanse bedrijven amper winstgroei laten zien. Tegen die achtergrond zou de S&P wel eens een piek bereikt kunnen hebben.

Groei margins staat al een tijdje onder druk

Boockvar ging even in de statistieken snuffelen en kwam tot de conclusie dat de groei van de margins al een tijdje onder druk staat. Deze trend zou tijdens de voorbije drie maanden dus alleen maar bevestigd worden. Anderzijds geeft hij toe dat de macro-economische indicatoren in de VS aan de beterhand zijn.

Die verbetering is in zijn ogen echter kleiner dan door iedereen zomaar klakkeloos wordt aangenomen. Op basis van alleen de winstgevendheid van de bedrijven is de stijging van de aandelenkoersen niet gerechtvaardigd. Daarmee zit hij niet op dezelfde golflengte als sommige andere analisten.

Goldman Sachs sprak onlangs nog van een 'once-in-a-generation buying opportunity' op Wall Street. Bij BlackRock is CEO Larry Fink van mening dat de beleggers momenteel voor 100% in aandelen belegd mogen zijn. Het valt dus af te wachten of Boockvar het gelijk aan zijn zijde gaat krijgen.

Peter Boockvar, Portfolio Manager en Equity Strategist bij Miller Tabak, vreest dat het voorbije kwartaal het eerste kwartaal sinds lang zou kunnen zijn dat de Amerikaanse bedrijven amper winstgroei laten zien. Tegen die achtergrond zou de S&P wel eens een piek bereikt kunnen hebben. Groei margins staat al een tijdje onder druk Boockvar ging even in de statistieken snuffelen en kwam tot de conclusie dat de groei van de margins al een tijdje onder druk staat. Deze trend zou tijdens de voorbije drie maanden dus alleen maar bevestigd worden. Anderzijds geeft hij toe dat de macro-economische indicatoren in de VS aan de beterhand zijn. Die verbetering is in zijn ogen echter kleiner dan door iedereen zomaar klakkeloos wordt aangenomen. Op basis van alleen de winstgevendheid van de bedrijven is de stijging van de aandelenkoersen niet gerechtvaardigd. Daarmee zit hij niet op dezelfde golflengte als sommige andere analisten. Goldman Sachs sprak onlangs nog van een 'once-in-a-generation buying opportunity' op Wall Street. Bij BlackRock is CEO Larry Fink van mening dat de beleggers momenteel voor 100% in aandelen belegd mogen zijn. Het valt dus af te wachten of Boockvar het gelijk aan zijn zijde gaat krijgen.