De Amerikaanse bedrijfsleiders maken zich namelijk zorgen over de hoge gezondheidskosten en over het aflopen van de belastingverlaging die onder president Bush werd doorgevoerd.

Vistage International, een vereniging voor chief executives, meldde afgelopen maandag dat de index die het vertrouwen van haar leden uitdrukt, is opgelopen tot 95,10 in het derde kwartaal, tegenover 94,40 in het tweede kwartaal.

De index noteert momenteel 12% boven het niveau van een jaar geleden, toen de index op 84,90 stond. Aan de rondvraag namen 1800 CEO's van kleine en middelgrote bedrijven deel. Een meerderheid van de ondervraagden gelooft niet in een dubbele dip.

De Amerikaanse bedrijfsleiders maken zich namelijk zorgen over de hoge gezondheidskosten en over het aflopen van de belastingverlaging die onder president Bush werd doorgevoerd. Vistage International, een vereniging voor chief executives, meldde afgelopen maandag dat de index die het vertrouwen van haar leden uitdrukt, is opgelopen tot 95,10 in het derde kwartaal, tegenover 94,40 in het tweede kwartaal. De index noteert momenteel 12% boven het niveau van een jaar geleden, toen de index op 84,90 stond. Aan de rondvraag namen 1800 CEO's van kleine en middelgrote bedrijven deel. Een meerderheid van de ondervraagden gelooft niet in een dubbele dip.