De inflatie in de eurozone is in januari gestegen tot 1%, zo maakte Eurostat bekend. Die stijging was minder uitgesproken dan verwacht, want de consensusverwachting lag op een inflatie van 1,2%.

Er was duidelijk sprake van een versnelling, want in december bedroeg de inflatiestijging nog maar 0,90%. Dat de consumentenprijzen stijgen, is vooral te wijten aan het duurder worden van olieproducten.

Voorlopig lijkt er van inflatie in de eurozone nog geen sprake te zijn. De analisten verwachten dan ook dat de Europese Centrale Bank haar basisrente ongewijzigd gaat houden.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is de inflatiedruk al opgelopen tot 3%. Onder andere de sterke euro houdt de inflatie laag, maar ook de geringe capaciteitsbenutting in de industrie.

In Brussel is het sentiment eveneens uitstekend, met een winst die voor de BEL 20 oploopt tot in de buurt van een procent. AB-InBev helpt de BEL 20 boven 2500 tillen, terwijl Omega Pharma zwak op koers ligt.

De inflatie in de eurozone is in januari gestegen tot 1%, zo maakte Eurostat bekend. Die stijging was minder uitgesproken dan verwacht, want de consensusverwachting lag op een inflatie van 1,2%. Er was duidelijk sprake van een versnelling, want in december bedroeg de inflatiestijging nog maar 0,90%. Dat de consumentenprijzen stijgen, is vooral te wijten aan het duurder worden van olieproducten. Voorlopig lijkt er van inflatie in de eurozone nog geen sprake te zijn. De analisten verwachten dan ook dat de Europese Centrale Bank haar basisrente ongewijzigd gaat houden. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is de inflatiedruk al opgelopen tot 3%. Onder andere de sterke euro houdt de inflatie laag, maar ook de geringe capaciteitsbenutting in de industrie. In Brussel is het sentiment eveneens uitstekend, met een winst die voor de BEL 20 oploopt tot in de buurt van een procent. AB-InBev helpt de BEL 20 boven 2500 tillen, terwijl Omega Pharma zwak op koers ligt.