Belangrijk is ook dat de groei van de consumptie sterk herstelt. De Amerikaanse consumentenbestedingen namen maar liefst met 4,4% toe in het laatste kwartaal van 2010.

Dat is twee keer zo snel als in de eerste drie kwartalen van het afgelopen jaar. Het thema van 2011 voor Theodoor Gilissen Bankiers, "de doorstart", krijgt duidelijk vorm.

De Amerikaanse economie begint genoeg momentum te ontwikkelen om de werkloosheid terug te dringen. De aandelenbeurzen namen het echter voor kennis aan en reageerden negatief.

De Fed zet het obligatie-inkoopprogramma door, maar uit het rentebesluit van de Fed afgelopen woensdag blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers toch ook weer dat daarvoor heel wat moet gebeuren.

Inflatie is in ieder geval in de VS niet zo'n probleem: de prijsindex voor consumptieve uitgaven (PCE) steeg maar met een geannualiseerde 0,4% in het vierde kwartaal.

Belangrijk is ook dat de groei van de consumptie sterk herstelt. De Amerikaanse consumentenbestedingen namen maar liefst met 4,4% toe in het laatste kwartaal van 2010. Dat is twee keer zo snel als in de eerste drie kwartalen van het afgelopen jaar. Het thema van 2011 voor Theodoor Gilissen Bankiers, "de doorstart", krijgt duidelijk vorm. De Amerikaanse economie begint genoeg momentum te ontwikkelen om de werkloosheid terug te dringen. De aandelenbeurzen namen het echter voor kennis aan en reageerden negatief. De Fed zet het obligatie-inkoopprogramma door, maar uit het rentebesluit van de Fed afgelopen woensdag blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers toch ook weer dat daarvoor heel wat moet gebeuren. Inflatie is in ieder geval in de VS niet zo'n probleem: de prijsindex voor consumptieve uitgaven (PCE) steeg maar met een geannualiseerde 0,4% in het vierde kwartaal.