Het Commerce Department maakt namelijk voor de eerste keer cijfers over de evolutie van het BBP tijdens het voorbije kwartaal bekend. Bovendien staan ook een aantal belangrijke indicatoren zoals de huizenprijzen en de verkoop van nieuwe woningen op de agenda.

Ook de index van het consumentenvertrouwen en de nieuwe cijfers over de bestellingen van duurzame goederen worden belangrijk.

Op het vlak van bedrijfsresultaten is het onder andere uitkijken naar de cijfers van Kellogg Co., Procter & Gamble Co. en Visa Inc die meer gaan vertellen over de consumentenuitgaven. Daarnaast rapporteren onder andere nog ConocoPhillips en Exxon Mobil.

Tot dusver hebben de Amerikaanse bedrijfsresultaten ruimschoots de verwachtingen overtroffen. Ongeveer 40% van de bedrijven uit de S&P 500 hebben de bedrijfsresultaten bekendgemaakt en daarvan overtrof 81% de verwachtingen.

Toch maken heel wat analisten zich zorgen over de kwaliteit van de cijfers. Een niet onbelangrijk deel van de winststijging is te danken aan het effect van het wegsnijden van de kosten. Snijden in de kosten kan echter niet eeuwig blijven duren.

Het Commerce Department maakt namelijk voor de eerste keer cijfers over de evolutie van het BBP tijdens het voorbije kwartaal bekend. Bovendien staan ook een aantal belangrijke indicatoren zoals de huizenprijzen en de verkoop van nieuwe woningen op de agenda. Ook de index van het consumentenvertrouwen en de nieuwe cijfers over de bestellingen van duurzame goederen worden belangrijk. Op het vlak van bedrijfsresultaten is het onder andere uitkijken naar de cijfers van Kellogg Co., Procter & Gamble Co. en Visa Inc die meer gaan vertellen over de consumentenuitgaven. Daarnaast rapporteren onder andere nog ConocoPhillips en Exxon Mobil. Tot dusver hebben de Amerikaanse bedrijfsresultaten ruimschoots de verwachtingen overtroffen. Ongeveer 40% van de bedrijven uit de S&P 500 hebben de bedrijfsresultaten bekendgemaakt en daarvan overtrof 81% de verwachtingen. Toch maken heel wat analisten zich zorgen over de kwaliteit van de cijfers. Een niet onbelangrijk deel van de winststijging is te danken aan het effect van het wegsnijden van de kosten. Snijden in de kosten kan echter niet eeuwig blijven duren.