De Amerikaanse banken zitten op meer dan 1000 miljard dollar aan reserves en zijn zelfs nu nog altijd niet bereid om kredieten aan de bedrijfswereld toe te staan. Het overtollige geld vloeit dan maar naar de financiële markten.

Het gevolg is dat er nieuwe zeepbellen worden geblazen. Volgens Roubini zijn op de emerging markets al dergelijke zeepbellen in de maak. Hij is dan ook van mening dat de economische problemen verkeerd ingeschat worden.

Die problemen hebben niet te maken met liquiditeit, maar wel met solvabiliteit, met een overvloedige kredietverstrekking, met een kwakkelende vastgoedmarkt enzovoort.

De Amerikaanse banken zitten op meer dan 1000 miljard dollar aan reserves en zijn zelfs nu nog altijd niet bereid om kredieten aan de bedrijfswereld toe te staan. Het overtollige geld vloeit dan maar naar de financiële markten. Het gevolg is dat er nieuwe zeepbellen worden geblazen. Volgens Roubini zijn op de emerging markets al dergelijke zeepbellen in de maak. Hij is dan ook van mening dat de economische problemen verkeerd ingeschat worden. Die problemen hebben niet te maken met liquiditeit, maar wel met solvabiliteit, met een overvloedige kredietverstrekking, met een kwakkelende vastgoedmarkt enzovoort.